Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Noen år før hun døde i 2012, mottok Niels Fredrik Dahl (60) en slags dagbok fra sin mor med tanker og følelser nedskrevet da hun gikk til behandling for depresjon og livslede. Nattboken, kalte hun den. Nå har han skrevet en roman med utgangspunkt i dagboken.

 Dette skriver VG.no i en bokanmeldelse av boken "Mor om natten." VG.no skriver videre:

Du kan gjøre hva du vil med den», sier hun til sønnen, «lese den eller ikke lese den. Bruke den i skrivingen om du vil.»

Først fire år etter hennes død, åpner Dahl motvillig boken. Det han leser, ryster ham, og leder til et ønske om å forstå hvem moren var: «Den historien jeg trodde var min, viste seg ikke å være det. Den historien jeg ikke ville ha, skulle vise seg å være min.»

De skriver også:

Det er først når jeg som leser kan reflektere videre om mitt eget liv i lys av hans erfaringer og innsikter, at en bok som dette blir kunst og forsvarer betegnelsen roman. Her lykkes «Mor om natten» langt på vei.

Dagsavisen - på sin side - oppsummerer boken på følgende vis: 

En skjør sønn, en mørksinnet mor, en dragning mot rus. Et forhold. Niels Fredrik Dahl skriver musikalsk om menneskets nattsider i sin første roman på åtte år

 

Vil du kjøpe boken?

Du kan kjøpe den her

Affiliateannonse: Ark bokhandel

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om selvmord og selvskading