Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Jeg føler meg heldig som er i live, hver eneste dag, forteller Kevin Hines i denne videoen som har blitt sett over 1 million ganger på YouTube. - Jeg forteller det samme som de andre 19 som har overlevd etter å ha hoppet fra Golden Gate Bridge: I det øyeblikk jeg hadde kastet meg utfor kanten, angret jeg jeg umiddelbart. Ved 17 års alder følte han at livet raste sammen, forteller Kevin Hines i videoen. Paranoia, mani, og en bipolar lidelse bidrog til at han mistet kontrollen, og han ble overbevist om at livet var håpløst. Det hele skulle føre fram til et alvorlig selvmordsforsøk.

  1. Se videoen her

    Video: Kevin Hines

Av de rundt 2000 personene som gjennom tiden har hoppet fra Golden Gate Bridge, er jeg blant de en prosent som har overlevd, forteller Kevin Hines.

Han ser tilbake på det som skjedde med en dyp respekt og takknemlighet for at han faktisk overlevde.

Jeg husker tydelig at jeg skrev selvmordsbrev. Jeg trodde oppriktig at jeg var en belastning for alle rundt meg, forteller han videre.

Jeg forteller det samme som de andre 19 som har overlevd etter å ha hoppet fra Golden Gate Bridge: I det øyeblikk jeg hadde kastet meg utfor kanten, angret jeg jeg umiddelbart. 

Fremdeles strever han med de samme psykiske lidelsene som før, men gjennom å ha funnet nye måter å mestre det på og med mye mer støtte fra menneskene omkring ham, oppleves livet likevel som helt nytt, understreker han.

Uansett hvor vanskelig jeg har det, og hvor mye smerte jeg kan kjenne på, føler jeg at livet er den beste gaven jeg noen gang kunne ha fått.

Hans klare budskap er at selvmord aldri er noen god løsning, og at det finnes veier ut av det som kan virke så håpløst.

 

Er du i krise eller har selvmordstanker? Ikke gå alene med det.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om bipolar lidelse

Les mer om selvmord og selvskading

Selvmord / selvskading

- Selvmord er ikke en utvei

For et par år siden prøvde jeg å ta selvmord. For mange av mine nærmeste kom det som et…