Kirkens SOS ble redningen da artisten prøvde å ta livet sitt i fjor.

Dette skriver nrk.no. De forteller videre at artisten hyller den hjelpen han fikk fra telefontjenesten til Kirkens SOS i et blogginnlegg.På bloggen sin skriver han om den sterke samtalen:

«Jeg sitter der med skjelvende fingre og ringer Kirkens SOS: 

"Hei. Kan dere være så snill å ikke legge på?" 

"Selvfølgelig skal vi ikke legge på." 

"Bare ikke legg på" hikster jeg. "Jeg klarer ikke si noe." 

"Jeg skal ikke legge på." Jeg begynner å hylskrike. 

"Det er greit. Jeg er her." 

"Ikke legg på, vær så snill!" 

Jeg strigråter. 

"Dette er Kirkens SOS. Vi legger ikke på." 

Så begynner en samtale som er bare mellom meg og han jeg snakket med på tlf i Kirkens SOS. Vi satt i to timer.»

 

Menn særlig utsatt for selvmordsrisiko

Artisten skrev dette blogginnlegget etter å ha lenket imot en britisk kampanje kalt "It´s okay to talk," ifølge nrk.no. Hans-Erik Dyvik Husby forteller til nrk.no:

Tallene den engelske kampanjen er ganske skremmende. At selvmord er den vanligste dødsårsak blant menn under 45 år, og 76 prosent av dem som tar livet av seg er menn. Det finnes få kanaler som menn er villige til å bruke for å få hjelp.

Han sier til nrk.no:

Menn liker ikke å ha problemer som kan assosieres med det psykiske helsevesenet. Dette er oppegående menn som jobber ræva av seg for å få til livet. Og hvis de ikke får det til, så har de selvmord som et alternativ. Menn vil helst ikke havne i en pasient- eller klientrolle. Men ofte er det ikke mer enn en samtale eller to som kan få en mann over en sånn kneik.

 

Lever ikke i et evig mørke

For hans egen del ble samtalen med Kirkens SOS nettopp en slik form for hjelp - som skulle bidra til å berge ham fra selvmord. Artisten har fått overveldende respons på sitt innlegg. Han understreker at han er glad for at han lever - og at det er blitt bedre.

Han sier til nrk.no:

Jeg lever ikke i et evig mørke.

 

Kilde