Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Som fjortenåring begynte Sofia Åkerman å skade seg selv. Kampen mot sitt indre monster, som hun kaller det, var så stor at hun på nitti-tallet tilbrakte to år på sykehus. 

I 2010 gav Sofia Åkerman ut sin andre bok med tittelen «For å overleve - en bok om selvskading». Den første boka med tittelen «Sebrapiken» ble utgitt for fem år siden. Nå kommer boka «For å overleve», hvor Sofia fokuserer på det å være en som skader seg selv, og hvor teori og praktiske råd går hånd i hånd.(Lenken: Affiliateannonse Ark bokhandel)

 

Spiseforstyrrelser og selvskading

Sofia Åkerman er født i 1984 og oppvokst i Bjärred i Sverige. Under hele sin tenåringstid led hun av spiseforstyrrelser og selvskading.

- Jeg har arr både på innsiden og utsiden, sier Sofia. Etter to år på sykehus med behandling og rehabilitering lyktes hun endelig med å fullføre skole og studier.

Hun er utdannet som sykepleier, men har valgt å arbeide heltid som forfatter og foreleser.

 

Indre kamp

For de fleste av oss er det vanskelig å forstå at noen skader seg med vilje. For hvordan skal vi forstå en person som påfører seg selv smerte og samtidig sier at det er godt på en måte?

I sin siste bok skildrer Åkerman sin kamp mot selvdestruktiviteten.

Boka retter seg mot de syke, deres pårørende samt skole- og helsepersonell. Samtidig vil det være lærerikt å lese boka hvis man ønsker å forstå og hjelpe noen som skader seg selv.

Sofia Åkerman var gjest i God morgen Norge. Hun kom sammen med doktorgradstipendiat ved nasjonalt senter for selvmordsforskning ved Universitetet i Oslo, Anita Johanna Tørmoen.

Anita har møtt Sofia Åkerman ved flere anledninger og på forelesninger. Tørmoen forsker på selvmord, forebygging og er spesialist i pedagogisk-psykologisk rådgivning.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om selvmord og selvskading

Selvmord / selvskading

- Selvmord er ikke en utvei

For et par år siden prøvde jeg å ta selvmord. For mange av mine nærmeste kom det som et…
Selvmord / selvskading

Den siste samtalen

Lene Juliane Skjønsberg forlot sin deprimerte sønn på venterommet på psykiatrisk…