facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om
selvmord og selvskading

Siste portretter om selvmord og selvskading - Siste portretter om psykisk helse


Som fjortenåring begynte Sofia Åkerman å skade seg selv. Kampen mot sitt indre monster, som hun kaller det, var så stor at hun på nitti-tallet tilbrakte to år på sykehus. 

I 2010 gav Sofia Åkerman ut sin andre bok med tittelen «For å overleve - en bok om selvskading». Den første boka med tittelen «Sebrapiken» ble utgitt for fem år siden. Nå kommer boka «For å overleve», hvor Sofia fokuserer på det å være en som skader seg selv, og hvor teori og praktiske råd går hånd i hånd. 

Spiseforstyrrelser og selvskading

Sofia Åkerman er født i 1984 og oppvokst i Bjärred i Sverige. Under hele sin tenåringstid led hun av spiseforstyrrelser og selvskading.

- Jeg har arr både på innsiden og utsiden, sier Sofia. Etter to år på sykehus med behandling og rehabilitering lyktes hun endelig med å fullføre skole og studier.

Hun er utdannet som sykepleier, men har valgt å arbeide heltid som forfatter og foreleser.

 

Indre kamp

For de fleste av oss er det vanskelig å forstå at noen skader seg med vilje. For hvordan skal vi forstå en person som påfører seg selv smerte og samtidig sier at det er godt på en måte?I sin siste bok skildrer Åkerman sin kamp mot selvdestruktiviteten.

Boka retter seg mot de syke, deres pårørende samt skole- og helsepersonell. Samtidig vil det være lærerikt å lese boka hvis man ønsker å forstå og hjelpe noen som skader seg selv.

Sofia Åkerman var gjest i God morgen Norge. Hun kom sammen med doktorgradstipendiat ved nasjonalt senter for selvmordsforskning ved Universitetet i Oslo, Anita Johanna Tørmoen.Anita har møtt Sofia Åkerman ved flere anledninger og på forelesninger. Tørmoen forsker på selvmord, forebygging og er spesialist i pedagogisk-psykologisk rådgivning.

 

Kilde: 

Annonse

Les mer om selvmord og selvskading

Pasientene ingen vil hjelpe

Som helsepersonell har jeg plastret mange sår. Men som pasient opplever jeg at personalet flykter når de hører om mine.
Selvmord og selvskading

App skal forhindre selvmord

Sørlandet sykehus lanserer en app som kan redde liv. Appen, som kan lastes ned på…
Selvmord og selvskading

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter