hjelptilhjelp banner

Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset.

 

Video: Lene Marlin i Dagsrevyen 

Dette skriver artisten Lene Marlin i en kronikk i Aftenposten 

 

- Prøvde å ta mitt eget liv

Lene Marlin skriver:

- Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset.

Artisten forteller åpenhjertig til avisen om tunge opplevelser, og en personilg kamp imot psykiske lidelser:

- Vi er den vi blir. Av og til er det en lang, tøff vei å gå. Når man står midt oppi tårene, midt oppi det vonde, da er det vanskelig å se at det noensinne skal gå over. Man tror ikke på det!

 

Positive reaksjoner på åpenheten

Leder i VIVAT selvmordsforebygging, Ann-Jorid Møller, sier til VG at det må være lov å si at man har eller har hatt det vanskelig.

– Det er nyttig for andre som har det vanskelig å høre sånne erfaringer. Åpenhet rundt selvmord som tema er viktig. Åpenhet fra en person med gjennomslagskraft kan gjøre slike tanker lettere å takle for andre som har det vanskelig.

Selv avslutter Lene Marlin sin kronikk:

- Så hvis du som leser dette ikke har det så godt akkurat nå, ikke helt ser hvordan livet noen gang kan bli bedre; vær så snill, hold ut litt til! Tro meg, det er verdt det!

 

- Angrer ikke et sekund på kronikken

En oppglødd Lene Marlin forteller til NRK at hun har ikke angret et sekund på at hun sto frem med sin historie i gårsdagens Aftenposten.

– Dagen har vært helt fantastisk. Jeg er så glad for at jeg skrev denne kronikken. Det er ingen tvil om at dette engasjerer mange. Jeg er ekstremt glad for at jeg kan inspirere andre til å prate om disse tingene, sier hun til NRK.

 

Kilder:

 

 

Videoer om selvmord og selvskading

Les mer om selvmord og selvskading

Selvmord og selvskading

App mot selvskading

- Vi har utviklet en app mot selvskading. Når de vonde følelsene kommer, kan appen spille…