facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om
selvmord og selvskading

Siste portretter om selvmord og selvskading - Siste portretter om psykisk helse

Ludvig de Presno Bjørnrud mistet en venn som tok sitt eget liv. Da bestemte han seg for at det var noe han ikke ville oppleve igjen. Nå oppfordrer han andre til å snakke med venner som sliter.

Bilde: fra intervjuet på Dagsrevyen (nrk) Dette skriver nrk.no i en artikkel på sine nettsider. De skriver videre:

Det kom fullstendig overraskende. Riktignok hadde Bjørnrud ikke snakket med vennen på et par måneder, men nyheten om at han hadde tatt sitt eget liv kom som lyn fra klar himmel.

– Jeg hadde aldri ventet det, det kom som et sjokk, forteller 12-åringen.

Han bestemte seg for én ting:

– Jeg vil aldri at noen skal gjøre dette igjen. Det er det dummeste man kan gjøre, sier han til NRK.I saken intervjuer nrk.no også psykiater Ewa Ness, som er leder for Psykiatrisk legevakt i Oslo. Nrk.no skriver:

Psykiateren sier mange tror det er farlig å spørre om noen har selvmordstanker, men understreker at det ikke er slik. Både erfaring og forskning viser at det hjelper å spørre.

– Det stikker ofte hull på en byll. Det viser at vi bryr oss når vi snakker om noe som er veldig vanskelig, sier hun.De ble begge intervjuet i et innslag på NRK Dagsrevyen som satte fokus på selvmord.

 

Kilde

Annonse

Les mer om selvmord og selvskading

Lene Marlin: - Jeg ville ikke leve lenger

Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset.
Selvmord / selvskading

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter