hjelptilhjelp banner

Du finner en statusoppdatering fra en venn som gjør deg bekymret for om han/henne faktisk er i selvmordsfare. Hva gjør du? Facebook lanserer nå en tjeneste som skal være med å forhindre selvmord ved å kunne tilby valg som senker terskelen for å ta tak når man er bekymret for en venn.

Det er vel bare å venne seg til det - at samfunnet er blitt digitalt, at vi lever ut store deler av våre (sosiale) liv på nettet og i sosiale medier. Da er det interessant å se at det nå jobbes med psykisk helseforebyggende tiltak på Facebook.- Dersom noen poster noe på sin Facebook som kan være av suicidal karakter vil det dukke opp en notifikasjon som vil tilby hjelp, skriver TV2.no om denne saken.

Alle som ser ytringer eller statusoppdateringer som de vurderer som suicidale kan rapportere dem direkte til Facebook, og dernest vil et spesial-team vurdere dette videre. Dersom teamet vurderer at ytringen er reell, vil de kontakte personen det gjelder med private meldinger med tilbud om hjelp. I tillegg får man andre valgalternativer, blant annet å kontakte aktuelle profesjonelle støttetilbud for råd. 

Tjenesten gir også flere andre muligheter, blant annet at du kan få opp forslag til meldinger du kan sende til vennen som du er bekymret for. Denne funksjonen er laget fordi mange synes det er en høy barriere for å ta kontakt med en venn som man er bekymret for, og mange lurer på hva som kan være lurt å si. 

Det er Facebook selv som annonserer om at de vil gå i gang med denne tjenesten. Den vil først prøves ut i USA, og det er usikkert om det også vil lanseres i andre deler av verden. For å få en god oversikt over hva som er tenkt, se videoen under.

 

Video: Facebook Safety

 

Kilder:

Les mer om selvmord og selvskading

Selvmord / selvskading

Grunner til selvskading

I et innlegg i BTbatt idag, skriver Jill Markussen (18) om selvskading. Det er ikke…
Selvmord og selvskading

Pasientene ingen vil hjelpe

Som helsepersonell har jeg plastret mange sår. Men som pasient opplever jeg at personalet…