hjelptilhjelp banner

Etter flere selvmord og selvmordsforsøk blant unge i Norge, vil regjeringen nå hjelpe kommunene med forebyggingsarbeidet.

Dette skriver VG.no. 

Vil lage veiledningsmateriale for skoler

De skriver videre:

Tidligere denne måneden kunne VG fortelle at det ikke finnes noen nasjonale retningslinjer for selvmordsforebygging i skolen. Blant annet flere ungdommer på Lillehammer har ønsket å få vite hva de kan gjøre for å hindre at det skjer igjen. 

Dette ønsker kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen å få gjort noe med. Han forteller til VG.no:

Vi kan ikke lage noen forskrifter eller lover for hvordan man skal forebygge selvmord, men det vi har sett av sakene som har vært fremme i media er at mange, for eksempel skoler, synes det er vanskelig å gripe fatt i dette. Da kan vi for eksempel lage en form for veiledningsmateriale.

 

Handlingsplan mot selvmord og selvskading

Også Helseminister Bent Høie tar grep for å  forebygge selvmord blant unge, ifølge VG.no. Han forteller at en veileder for å forebygge selvmord vil være åpen for kommunene allerede i løpet av juni. 

Vi har en pågående handlingsplan mot selvmord og selvskading, og ett av tiltakene der er å utarbeide en veileder med materiell til kommunene, forteller Høie ifølge VG.no. 

Du kan lese hele saken her.

 

RVTS har et undervisningsopplegg klart

RVTS Vest forteller på sine Facebooksider at de har utviklet et program for å redusere forekomst av selvmord og selvskading på skolen.

Du kan lese mer om dette progammet her

Her er noen av videoen som RVTS Vest har laget i forbindelse med programmet.

 

Samtale med selvmordsnær ungdom (kort versjon)

 

Samtale med selvmordsnær ungdom (lang versjon)

 

Les også

Les mer om selvmord og selvskading

Selvmord og selvskading

13 reasons why NOT

Livet kan være skikkelig dritt til tider, og spesielt i ungdomstiden. Slik innledes et…