Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

I disse dager kjører politiet en informasjonskampanje for å forebygge og bekjempe vold i nære relasjoner. Målgruppen for kampanjen er personer som blir utsatt for vold fra partner, og personer som kjenner til andre som blir utsatt for vold.

Kampanjen har sin egen nettside som heter Hvor lite skal du finne deg i? 

Et liv uten vold er en menneskerettighet

Vold i nære relasjoner kan gi alvorlige psykiske skadevirkninger for den og de som er rammet, og er et tema som nå altså løftes fram av politiet gjennom deres kampanje. De skriver på nettsiden:

Det er en grunnleggende menneskerett å leve et liv uten vold eller frykt for vold. Vold i nære relasjoner er ingen privatsak, men et samfunnsansvar.

De fleste relasjoner starter med forelskelse og kjærlighet. Derfor er evnen og viljen til å bortforklare og tilgi hos mange voldsutsatte helt naturlig, men også en stor utfordring. Mange finner seg i alt for mye.

Vi vet at det kan være vanskelig å komme seg ut av et voldelig forhold, men volden opphører ofte ikke uten hjelp utenfra. At politiet blir koblet inn kan hindre nye hendelser.

Dette forteller prosjektleder Raymond Thorsen, som er politioverbetjent ved Seksjon for seksuallovbrudd i Kripos, ifølge en artikkel om samme sak på forebygging.no.

 

  1. Hvor lite skal du finne deg i?

    Video: Promovideo for kampanjen

 

Sjekk om du er i faresonen

På nettsiden hvorlite.no er det også mulighet for at du kan sjekke om du eller noen du kjenner er i faresonene ved å svare på noen anonyme spørsmål.

Finner du deg i for mye? Sjekk faresignalene

Behandler du partneren din bra? Sjekk faresignalene

hvorlite2

Bilde: Hvor lite skal du finne deg i?

 

Slik får du hjelp om du er utsatt for vold

Politiet skriver på nettsiden:

Alle har rett til et liv uten frykt for vold. Altfor mange mennesker lever i voldelige forhold i Norge. Er du utsatt for vold, trusler eller tvang? Føler du deg utrygg?

På nettsiden finner du veiledning for hvordan man får hjelp om man er utsatt for vold.

  • I kampanjeperioden, fram til 15. november i år, kan du også sende inn ditt spørsmål til Politiet gjennom denne spørretjenesten

 

Kilde:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om sinneproblemer og vold