En god lærer må også være et godt medmenneske. I dokumentarprosjektet #dusåmeg møter du lærere som har betydd noe helt spesielt for elevene sine.

Dette kommer fram i en artikkel på nrk.no. 

Fem historier

I dette prosjektet får vi i fem korte filmer se tidligere elever møte læreren som har sett og hjulpet dem i en vanskelig periode på skolen eller ellers i livet. Harjah er en av disse fem.

 - Det er vanskelig å si hvordan det hadde gått hvis ikke du hadde tatt tak i meg. Det ble folk av meg, og for det kommer jeg aldri til å glemme deg, forteller Harjah til læreren som fikk en særlig betydning for henne.

 

Nektet å innordne seg

Hun forteller videre:

Jeg var et mareritt! En utspekulert drittunge som gjorde alt jeg kunne for å gjøre livet vanskelig for alle rundt meg

Hun forteller selv til nrk.no at hun kommer fra en helt vanlig og ressurssterk familie.

En familie av leger, lærere og advokater, med foreldre som sto på og støttet henne på alle tenkelige måter, men som likevel ikke klarte å få kontroll på en jente som nektet å innordne seg.

 

En vanskelig klasse

I saken på nrk.no forteller hun om den nye læreren, og han forteller også selv om den enormt vanskelige jobben det var å skulle håndtere både Hajrah og resten av klassen. Læreren forteller til nrk.no

Jeg husker jeg fikk den klassen fordi ingen andre ville ha den.

Det var en klasse med veldig store problemer, adferdsproblemer. Med en stor og tøff jentegjeng som hadde tatt kontroll over deler av elevene og lærerne på skolen

 

- Han fikk meg til å føle meg viktig

Han forteller også om Hajrah:

Hajrah var en veldig spesiell elev. Hun var svært urolig og havnet ofte i konflikter som kunne ende med fæle slåsskamper der hun nektet å gi seg.

Men litt etter litt skulle det snu i positiv retning. Selv forteller Hajrah at relasjonen til læreren var veldig viktig:

Jan var engasjert og interessert i det jeg gjorde og som var viktig for meg. Han fikk meg til å føle meg viktig og spesiell, så den anerkjennelsen skulle bety utrolig mye for meg.

 

Her er de andre filmene fra serien

 

Kilde