Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterIngrid Bergerud (24) har opplevd det utenkelige. For noen måneder siden mistet hun brått og uventet sin kjæreste og samboer Kenth. Tilbake satt hun med ansvaret for deres fem måneder gamle sønn.

Dette skriver Mammanett.no i en artikkel om sorg og bearbeing av sorg, hvor blant annet hjelptilhjelp.no ved psykolog Ove Heradstveit blir intervjuet.

 

Det utenkelige skjer

Mammanett skriver videre om hva som skjedde da Ingrid mistet mannen sin:

- Etter en deilig hjemmedag med film og kos, er hun i ferd med å legge deres fem måneder gamle sønn Leon. Plutselig roper Kenth på henne. Han forteller at han føler seg svimmel og uvel, og tar seg til brystet.

Det utenkelige skjedde. Kenth sitt hjerte stoppet, og selv ikke livreddende hjelp på Rikshospitalet var til noen nytte.

– Jeg forsto at Kenth ble borte for oss når han falt sammen og jeg ikke fikk kontakt med ham. Jeg forberedte meg i bilen på å få dødsbudskapet når vi kom frem. Det var dessverre den beskjeden vi fikk når vi ankom Rikshospitalet, forteller Ingrid til mammanett.no.

 

Den tunge sorgen og den viktige støtte fra familien

Tiden etter Kenths død var en svært tung tid for Ingrid, men hun forteller til mammanett.no at støtten fra nær familie var helt avgjørende. Hun flyttet inn til foreldrene til Kenth rett etter dødsfallet. På den måten fikk hun både nærhet med andre som var berørt av sorgen - og i tillegg mulighet for å få avlastning.

– Det hjalp å være med de som også hadde mistet en såpass nær person i livet.

– Ikke lenge etter dette med Kenth hendte, så kjente jeg at jeg kunne trenge litt avlastning. På også det området har familien til Kenth vært til enorm hjelp. De har ham fast ett døgn hver uke, så jeg får både søvn og litt egen-tid. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten dem, sier hun.

 

Om bearbeiding av sorgen

Psykolog og leder for hjelptilhjelp.no Ove Heradstveit har vært intervjuet av mammanett.no omkring denne saken. Vi fortalte her til mammanett.no om hvordan det kan være å skulle gå gjennom en sorgprosess samtidig som man har små barn:

– Småbarnstiden er en hektisk tid preget av mye aktivitet og en nesten uendelig rekke av små gjøremål. Som forelder kan man føle at verken tiden eller kreftene strekker til, og når man selv er i en sorgprosess vil man naturlig nok ha langt mindre krefter å rutte med.

– Det er også tungt å vite at barna selv lider av sorg, og man kan kjenne på bekymring og uro over om barna får den hjelpen og støtten de trenger, sier han.

I tillegg svarer vi på behovet for avlastning, bruk av sosiale medier i sorgbearbeidingen, og om hva som er normal sorgprosess.

 

Kilde:

 


 

Relatert


Nyheter om psykisk helse

Anorektisk. Noe så sjelden som en bestselger om spiseforstyrrelse

Hvordan oppleves norsk psykiatri for en pasient med anoreksi og tvangslidelser? Hvilke kamper utspiller seg i et menneske som vil gjøre det slutt med en sykdom som har vært både…

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den