Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Ingrid Bergerud (24) har opplevd det utenkelige. For noen måneder siden mistet hun brått og uventet sin kjæreste og samboer Kenth. Tilbake satt hun med ansvaret for deres fem måneder gamle sønn.

Dette skriver Mammanett.no i en artikkel om sorg og bearbeing av sorg, hvor blant annet hjelptilhjelp.no ved psykolog Ove Heradstveit blir intervjuet. 

Det utenkelige skjer

Mammanett skriver videre om hva som skjedde da Ingrid mistet mannen sin:

- Etter en deilig hjemmedag med film og kos, er hun i ferd med å legge deres fem måneder gamle sønn Leon. Plutselig roper Kenth på henne. Han forteller at han føler seg svimmel og uvel, og tar seg til brystet.

Det utenkelige skjedde. Kenth sitt hjerte stoppet, og selv ikke livreddende hjelp på Rikshospitalet var til noen nytte.

– Jeg forsto at Kenth ble borte for oss når han falt sammen og jeg ikke fikk kontakt med ham. Jeg forberedte meg i bilen på å få dødsbudskapet når vi kom frem. Det var dessverre den beskjeden vi fikk når vi ankom Rikshospitalet, forteller Ingrid til mammanett.no.

 

Den tunge sorgen og den viktige støtte fra familien

Tiden etter Kenths død var en svært tung tid for Ingrid, men hun forteller til mammanett.no at støtten fra nær familie var helt avgjørende. Hun flyttet inn til foreldrene til Kenth rett etter dødsfallet. På den måten fikk hun både nærhet med andre som var berørt av sorgen - og i tillegg mulighet for å få avlastning.

– Det hjalp å være med de som også hadde mistet en såpass nær person i livet.

– Ikke lenge etter dette med Kenth hendte, så kjente jeg at jeg kunne trenge litt avlastning. På også det området har familien til Kenth vært til enorm hjelp. De har ham fast ett døgn hver uke, så jeg får både søvn og litt egen-tid. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten dem, sier hun.

 

Om bearbeiding av sorgen

Psykolog og leder for hjelptilhjelp.no Ove Heradstveit har vært intervjuet av mammanett.no omkring denne saken. Vi fortalte her til mammanett.no om hvordan det kan være å skulle gå gjennom en sorgprosess samtidig som man har små barn:

– Småbarnstiden er en hektisk tid preget av mye aktivitet og en nesten uendelig rekke av små gjøremål. Som forelder kan man føle at verken tiden eller kreftene strekker til, og når man selv er i en sorgprosess vil man naturlig nok ha langt mindre krefter å rutte med.

– Det er også tungt å vite at barna selv lider av sorg, og man kan kjenne på bekymring og uro over om barna får den hjelpen og støtten de trenger, sier han.

I tillegg svarer vi på behovet for avlastning, bruk av sosiale medier i sorgbearbeidingen, og om hva som er normal sorgprosess.

 

Kilde:

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om sorg og traumer