Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Boken omtales av forlaget på følgende måte:

Dette er Ingers historie om veien tilbake til å bli et helt menneske, etter oppveksten i en svært dysfunksjonell familie med både psykisk og seksuell mishandling."Jeg utviklet en spaltet personlighet, noe jeg ønsker å vise er en normal menneskelig reaksjon på unormale og ekstreme livserfaringer. Veien mot integrering og heling er lang og tung, den tar år med hardt arbeid. Dissosiasjonen var min redning og trøst som barn og ung kvinne. Den ble mitt livs nederlag som godt voksen." - Fra bokens innledning.

Terapeuten forklarer:"Barn som opplever dramatiske og overveldende hendelser tidlig i livet, har ikke mange valg i forhold til hvordan de skal regulere seg. En oppdeling av selvet kan være en hensiktsmessig måte å klare å leve videre på.Behandling av dissosiative lidelser har som et overordnet fokus å få til en integrering av det som er fragmentert. De ulike delene (personlighetene) av en person som dissosierer, vil forholde seg svært ulikt til en terapeut.

I denne boken vil du få en beskrivelse av hvordan terapeuten ble et indre objekt som kunne benyttes til å berolige de små og redde samtidig som de sterke og sinte etter hvert fikk respekt og en opplevelse av at terapeuten ikke var ute etter å fjerne dem." Tillit til terapeuten må erfares for at indre samarbeid og integrering kan realiseres. Med god faglig kompetanse kan pasienter med dissosiative lidelser oppnå tilstedeværelse i eget liv, og ikke minst kjenne seg som en virkelig person.

Annonse: Ark bokhandel

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les også

Flere bøker om sorg og traumer