facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om søvnproblemer

Siste nyheter om søvnproblemer - Siste nyheter om psykisk helse

Den lille kaninen som så gjerne ville sove er en barnebok som har fått en enorm respons. Den skal hjelpe barn til å sovne, og er nå oversatt også til norsk.

  1. Boken som får barna til sovne    Video: nrk.no 

VG.no skriver om boken:

Ehrlins nyeste bok handler om kaninen Kalle, som så gjerne vil sove, men ikke får det til. Han går derfor ned til onkel Gjesp, som omsider får bukt med problemene. I bokens innledning gir forfatteren klare retningslinjer for hvordan den skal leses, og oppfordrer blant annet til å bruke barnets navn eller gjespe på strategiske steder.

Det er med andre ord utvilsomt en annerledes barnebok.

Annonse: Tradetracker 

Gode tilbakemeldinger fra foreldre

Boken har fått svært gode tilbakemeldinger fra foreldre som har tatt den i bruk. NRK.no referer fra et intervju de har hatt med forfatteren:

Mange foreldre har tatt kontakt med meg og fortalt at den fungerer. Noen har selvfølgelig sagt at den ikke virker, men de store massene sier at den funker bra.
Jeg fikk blant annet en takk fra et foreldrepar som før brukte 4-5 timer på å legge sitt barn, men som nå bare brukte 12 minutter. Det gledet meg stort!

 Ros fra fagfolk

Ikke bare foreldre har uttalt seg positivt om boken. Øre-nese-hals-spesialist og søvnforsker, Harriet Akre, ved Rikshospitalet i Oslo har også lest Ehrlins bok. Hun uttaler til nrk.no:

Jeg synes innholdet i boken er veldig bra. Forfatteren har brukt kjente psykologiske teknikker, og tilpasser dem til barn.

Akre mener at en slik bok kan hjelpe barn til å finne roen, men hun peker også på andre aktiviteter som kan gjøre samme nytte, hvor det trekkes fram det å ha gode rutiner eller "ritualer" hvor barnet får anledning til å roe ned.

 

Enorm etterspørsel etter boken

den lille kaninen

Cappelen Damm som har utgitt boken i Norge omtaler den slik:

Kaninen som så gjerne vil sovne har gått sin seiersgang inn i tusenvis av hjem, den har toppet Amazons bestselgerliste, og i løpet av kort tid er den blitt solgt til over tretti land.

Etter at boken først ble lansert i Sverige i 2012 bestemte forfatteren seg for å oversette den til 7 språk, men grunnet den store responsen ble det utvidet: og den skal nå finnes på hele 40 språk, ifølge VG.no.

I Norge har boken et foreløpig opplag på 20.000, noe som er uvanlig for en barnebok. Bare i Danmark har boken blitt kjøpt av 150.000, siden den ble publisert 2. oktober i år.

Annonse: Tradetracker

Kilde:

Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om søvnproblemer

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter