facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om søvnproblemer

Siste nyheter om søvnproblemer - Siste nyheter om psykisk helse

NTNU og Folkehelseinstituttet arbeider med et nytt dataprogram som skal hjelpe nordmenn å behandle søvnproblemer.

Dette skriver nrk.no.Søvnproblemer regnes som en av de store folkesykdommene i landet. Forskningen viser at rundt 15 prosent av befolkningen sliter med søvn, skriver nrk.no.

De har intervjuet psykolog og forsker Håvard Kallestad som forteller om dataprogrammet som er under utvikling, og som kan innebære at mennesker med søvnproblemer kan få effektiv hjelp mot problemene - hjemmefra. 

Programmet som er under arbeid er inspirert av forskningsfunn fra USA som har dokumentert at nettopp denne formen for nettbehandling gav god effekt mot søvnproblemer. Hele 80% av de som gjennomførte programmet hadde god effekt av det, skriver nrk.no.

Vi er veldig spente og nysgjerrige på om dette funker. Vi tror det funker, etterhvert får vi se hvordan vi kan gjøre det med eventuell implementering av denne behandlingen her i Norge, forteller psykolog Håvard Kallestad.​

  • Her kan du lese hele artikkelen

 Kilde:

Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om søvnproblemer

Søvnproblemer og ADHD opptrer ofte sammen.

Søvnvansker og ADHD opptrer ofte samtidig og kan ha en gjensidig negativ forsterkende effekt. Mari Hysing, forsker ved RKBU, mener at søvnutredning og søvnbehandling bør være en integrert del av psykisk helsevern for barn.
Søvnproblemer

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter