Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Hva er en spiseforstyrrelse og hva hjelper? Her finner du 10 nyttige informasjonsfilmer - fritt tilgjengelig - om det å skulle bli frisk fra en spiseforstyrrelse

 Mitt navn er... Anna. Kortfilm om spiseforstyrrelse

I denne prisbelønte kortfilmen følger vi tenåringen Anna og hennes reise inn i det mørkeste dypet av en spiseforstyrrelse. Engelsk.

Les mer: My name is Anna (imdb)

 

Anoreksi: Når man er alt for tynn. Dokumentar

Anoreksi eller anorexia nevrosa er den mest kjente formen for spiseforstyrrelse, hvor den som er rammet av spiseforstyrrelsen står i fare for å bli mer og mer utmagret inntil det blir direkte fare for å dø av lidelsen. Engelsk.

 

Ute av syne. Dokumentar om bulimia

I denne dokumentaren får vi innblikk i bulimi som er en annen form for spiseforstyrrelse, mindre allment kjent enn anoreksi, men samtidig er bulimi en langt vanligere spiseforstyrrelse - og ikke noe mindre alvorlig for den som er rammet av det. Engelsk teksting.

 

TV-innslag med en gutt som har hatt spiseforstyrrelse

Det er en vanlig misoppfatning at spiseforstyrrelser kun rammer jenter. Gutter og menn kan også få spiseforstyrrelser. I denne filmen ser vi et intervju med en ungdom som har fått en erfaring av nettopp dette. Engelsk.

Les mer: Fordommer hindrer menn med spiseforstyrrelse i å søke hjelp

 

Demi Lovato forteller om sin spiseforstyrrelse. Intervju

Demi Lovato er en kjent amerikansk skuespiller, artist og låtskriver, men hun har samtidig i en årrekke kjempet imot en spiseforstyrrelse. Dette er hun åpen om, og i dette intervjuet forteller hun om sin spiseforstyrrelse. Engelsk

 

Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS)

Lurer du på hvor du får hjelp for å overvinne en spiseforstyrrelse? Trenger du råd og veiledning som pårørende av en som lider av en spiseforstyrrelse? Er du usikker på om du er klar for å søke hjelp ennå, men trenger noen å snakke med som kan forstå hvordan akkurat du har det? Da bør du kjenne til Rådgivning om spiseforstyrrelser. Her ser du deres reklamevideo. Norsk.

Les mer: Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS)

 

Innblikk i en terapitime for en spiseforstyrrelse

I denne filmsnutten får vi et innblikk i en enkeltstående terapitime for en person med spiseforstyrrelse. Å skulle få et normalisert forhold til mat og kropp er en lang prosess, og det å overkomme angsten for en rekke typer mat kan være bare ett av stegene på veien til et normalt liv. Engelsk.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelse

Trening er ikke nok

Å trene bort en spiseforstyrrelse kan i verste fall forsterke lidelsen.
Spiseforstyrrelse

- Sykdommen har isolert meg

Tina har siden barndommen av vært opptatt av kropp, mat og vekt. Hun var i ungdomstiden…