Hva er en spiseforstyrrelse og hva hjelper? Her finner du 10 nyttige informasjonsfilmer - fritt tilgjengelig - om det å skulle bli frisk fra en spiseforstyrrelse

 Mitt navn er... Anna. Kortfilm om spiseforstyrrelse

I denne prisbelønte kortfilmen følger vi tenåringen Anna og hennes reise inn i det mørkeste dypet av en spiseforstyrrelse. Engelsk.

Les mer: My name is Anna (imdb)

 

Anoreksi: Når man er alt for tynn. Dokumentar

Anoreksi eller anorexia nevrosa er den mest kjente formen for spiseforstyrrelse, hvor den som er rammet av spiseforstyrrelsen står i fare for å bli mer og mer utmagret inntil det blir direkte fare for å dø av lidelsen. Engelsk.

 

Ute av syne. Dokumentar om bulimia

I denne dokumentaren får vi innblikk i bulimi som er en annen form for spiseforstyrrelse, mindre allment kjent enn anoreksi, men samtidig er bulimi en langt vanligere spiseforstyrrelse - og ikke noe mindre alvorlig for den som er rammet av det. Engelsk teksting.

 

TV-innslag med en gutt som har hatt spiseforstyrrelse

Det er en vanlig misoppfatning at spiseforstyrrelser kun rammer jenter. Gutter og menn kan også få spiseforstyrrelser. I denne filmen ser vi et intervju med en ungdom som har fått en erfaring av nettopp dette. Engelsk.

Les mer: Fordommer hindrer menn med spiseforstyrrelse i å søke hjelp

 

Demi Lovato forteller om sin spiseforstyrrelse. Intervju

Demi Lovato er en kjent amerikansk skuespiller, artist og låtskriver, men hun har samtidig i en årrekke kjempet imot en spiseforstyrrelse. Dette er hun åpen om, og i dette intervjuet forteller hun om sin spiseforstyrrelse. Engelsk

 

Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS)

Lurer du på hvor du får hjelp for å overvinne en spiseforstyrrelse? Trenger du råd og veiledning som pårørende av en som lider av en spiseforstyrrelse? Er du usikker på om du er klar for å søke hjelp ennå, men trenger noen å snakke med som kan forstå hvordan akkurat du har det? Da bør du kjenne til Rådgivning om spiseforstyrrelser. Her ser du deres reklamevideo. Norsk.

Les mer: Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS)

 

Innblikk i en terapitime for en spiseforstyrrelse

I denne filmsnutten får vi et innblikk i en enkeltstående terapitime for en person med spiseforstyrrelse. Å skulle få et normalisert forhold til mat og kropp er en lang prosess, og det å overkomme angsten for en rekke typer mat kan være bare ett av stegene på veien til et normalt liv. Engelsk.