Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Friidrettsutøver Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært åpen om den tunge tiden hun slet med spiseforstyrrelse. Dette kommer fram i et intervju med VG+.

Allerede som 16-åring ble Karoline Bjerkeli Grøvdal (25) tatt ut på landslaget i friidrett, og hun presterte svært godt i europeiske mesterskap, skriver VG+. Men så ble hun gitt startnekt fra Olympiatoppen - grunnet en alt for lav kroppsvekt. For min del handlet alt om prestasjon og idrett. Jeg skulle bli best i morgen og gikk ned i vekt for å løpe fort, forteller idrettsutøveren.

Hun fortalte til Åndalsnes avis den gang da det smalt:

Det var hektisk, men jeg fikk drive med det jeg elsker mest av alt her i livet; trene og konkurrere. Sette nye rekorder og bli stadig bedre. Men så smalt det, omtrent over natta. Jeg var underernært og hadde alvorlige spiseforstyrrelser. Mamma og pappa nektet meg å trene, jeg trengte heller hvile og måtte følge måltidene. For meg var det vanskelig å godta at jeg ikke kunne trene

Det kan være vanskelig for andre mennesker å forstå hvor ille det var, uttrykker Grøvdal til samme avis:

Det er ikke mange som skjønner hvor vanskelig tida har vært. I perioder var jeg folkestygg; redd for å se folk i øynene, treffe på venner og kjente. Månedene heime uten muligheter til å få trent slik jeg ville, unner jeg ikke noen. Det var forferdelig tøft. Nesten så tøft at det er vanskelig å sette ord på følelsene.

De to siste månedene har Grøvdal vært rundt og fortalt åpent om spiseforstyrrelsen i ulike foredrag.

  1. Visste du at...

    ...det finnes en egen bekymringstelefon for deg som trenger noen å snakke med som har kunnskap om idrett og spiseforstyrrelser? Du finner tilbudet på Sunn Jenteidrett

    Flere hjelpetelefoner finner du her

 

Kilde:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om spiseforstyrrelser