Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Her leser du om Ingeborg Senneset (29) som har sin egen blogg som ble opprettet da kampen imot spiseforstyrrelsen var på sitt verste.

  1. Journalist i Aftenposten

  Ingeborg Senneset er journalist i Aftenpostens debattavdeling. Hun har vært åpen om sin kamp imot  psykiske problemer, og om han var nær døden på grunn av en alvorlig spiseforstyrrelse. Hun har de siste årene vært aktiv med å sette søkelys på psykisk helse i mange forskjellige sammenhenger.

 2. De emosjonelle grunnene bak spiseforstyrrelsen

  Ingeborg Senneset har virkelig fått kjenne på hvilken makt en spiseforstyrrelse kan få over en person. Hun forteller at spiseforstyrrelsen ble en slags løsning på underliggende emosjonelle problemer:

  Mat ble mitt uttrykk. Jeg har på en måte spydd ut ordene. Maten ble brukt som løsning for en del av tvangen, å få vekk urenheter som skitne tanker og vonde minner. Jeg har aldri kastet opp for tynnhetens skyld, fortalte hun til Klikk.no for noen år tilbake.

  Jeg føler alltid at jeg ikke strekker til. Jeg er ikke bra nok jente, student, blogger, venn ­eller datter. Min sosialangst er helt heftig. Før var jeg ikke klar over hva det var. Jeg følte angst, men nå vet jeg mer hva angsten kommer av, og kan dermed få jobbet med årsaken i stedet for å skade den vekk eller ignorere den, fortsatte hun.

 3. Blogger om kampen imot sykdommen

  Ingeborg Senneset ble ikke knekt av spiseforstyrrelsen og angsten, men det var nære på. Hun måtte legges inn på sykehus i 2009 og derifra starten den lange kampen for å bli frisk. En viktig del av bedringsprosessen var hennes arbeid med sin egen blogg:

  Denne bloggen ble startet i 2009 av en da utmagret og anoreksipreget optimist som hadde en teori om at man selv aktivt kunne bidra til egen tilheling og samtidig gjøre en samfunnsnyttig innsats gjennom opplysning. Mange tusen mennesker fulgte surfingen gjennom sykehusinnleggelser, framgang og tilbakeslag, nesten-død og masse liv, og til slutt utskrivelse, skriver hun.

 4. Aktuell med bok om spiseforstyrrelsen

  Ingeborg Senneset har lenge hatt ønske om å skrive bok om sine opplevelser med den psykiske sykdommen. Hun skriver på bloggen sin:

  Etter at jeg denne uken sa ja til å inngå en avtale med et forlag kan jeg nå si: I 2016 blir ønsket etter planen innfridd.

  Hun har vært aktiv i opplysningsarbeid omkring psykiske vansker og bedringsprosesser den siste tiden, og har blant annet skrevet innlegg for psykobloggen til Mental Helse, samt at hun har skrevet om spiseforstyrrelser på Aftenposten.no.

 

Kilder:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om spiseforstyrrelser