Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Tina har siden barndommen av vært opptatt av kropp, mat og vekt. Hun var i ungdomstiden tatt ut til hele tre landslag, men spiseforstyrrelsen tok etter hvert overhånd. Hun har nylig skrevet boken Solen som sluttet å skinne, om et liv preget av spiseforstyrrelse og selvskading.Nrk.no skriver:

Allerede fra fem-seks årsalderen var Tina Øvland fra Kristiansand opptatt av vekt og matinntak. Som for så mange andre med spiseforstyrrelser, startet problemene med at hun følte behov for kontroll. Etter hvert skulle denne kontrollen nesten ta livet av henne.

De forteller også at Tina Øvland som 19-åring var på hele tre landslag: judo, klatring og fotball. Men det var ikke lett ettersom hun ikke kunne være med på fotballturer eller stevner. Hun kunne ikke bo og spise sammen med andre.

Spiseforstyrrelsen førte til at hun måtte gi seg med idretten. 

 

Se innlag fra nrk.no om Tina her

Video: nrk.no

 

Har skrevet bok om livet sitt

Tina Øvland har skrevet boken "Solen som sluttet å skinne." Hun fikk i 2015 Sturlaprisen for denne boken. Forlaget omtaler denne slik: 

Tina Øvland hadde i ungdommen drømmer om en lysende karriere. Og på mange måter lyktes hun. Hun ble norgesmester i judo og spilte cupfinale i fotball. Men så «sluknet sola». Tinas liv ble ikke slik hun hadde håpet og drømt om. I denne boka forteller hun åpent om 20 år med spiseforstyrrelser og selvskading - om et ensomt liv - alltid på vei inn i eller ut av et behandlingsopplegg. Hun skriver ubeskyttet om fortvilelsen, alle spørsmålene, behandling som ikke fungerte -og om mennesker rundt henne som aldri ga henne opp.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelse

Trening er ikke nok

Å trene bort en spiseforstyrrelse kan i verste fall forsterke lidelsen.