facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om spiseforstyrrelser

Siste portretter om spiseforstyrrelser - Siste portretter om psykisk helse

Friidrettsutøver Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært åpen om den tunge tiden hun slet med spiseforstyrrelse. Dette kommer fram i et intervju med VG+.

Allerede som 16-åring ble Karoline Bjerkeli Grøvdal (25) tatt ut på landslaget i friidrett, og hun presterte svært godt i europeiske mesterskap, skriver VG+. Men så ble hun gitt startnekt fra Olympiatoppen - grunnet en alt for lav kroppsvekt. For min del handlet alt om prestasjon og idrett. Jeg skulle bli best i morgen og gikk ned i vekt for å løpe fort, forteller idrettsutøveren.

Hun fortalte til Åndalsnes avis den gang da det smalt:

Det var hektisk, men jeg fikk drive med det jeg elsker mest av alt her i livet; trene og konkurrere. Sette nye rekorder og bli stadig bedre. Men så smalt det, omtrent over natta. Jeg var underernært og hadde alvorlige spiseforstyrrelser. Mamma og pappa nektet meg å trene, jeg trengte heller hvile og måtte følge måltidene. For meg var det vanskelig å godta at jeg ikke kunne trene

Det kan være vanskelig for andre mennesker å forstå hvor ille det var, uttrykker Grøvdal til samme avis:

Det er ikke mange som skjønner hvor vanskelig tida har vært. I perioder var jeg folkestygg; redd for å se folk i øynene, treffe på venner og kjente. Månedene heime uten muligheter til å få trent slik jeg ville, unner jeg ikke noen. Det var forferdelig tøft. Nesten så tøft at det er vanskelig å sette ord på følelsene.

De to siste månedene har Grøvdal vært rundt og fortalt åpent om spiseforstyrrelsen i ulike foredrag.

  1. Visste du at...

    ...det finnes en egen bekymringstelefon for deg som trenger noen å snakke med som har kunnskap om idrett og spiseforstyrrelser? Du finner tilbudet på Sunn Jenteidrett    Flere hjelpetelefoner finner du her

 

Kilde:Annonse

Les mer om spiseforstyrrelser

Ingeborg Senneset. Spiseforstyrrelsen

Her leser du om Ingeborg Senneset (29) som har sin egen blogg som ble opprettet da kampen imot spiseforstyrrelsen var på sitt verste.
Spiseforstyrrelser

- Sykdommen har isolert meg

Tina har siden barndommen av vært opptatt av kropp, mat og vekt. Hun var i ungdomstiden…
Spiseforstyrrelser

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter