hjelptilhjelp banner

KK-journalist Elin Liljeros (31) deler sin sterke fortelling om hvordan hun ble sugd inn i anoreksiens grep som 15-åring.

 Tre års mørke med en alvorlig spiseforstyrrelse

Elin Liljeros er journalist hos KK, og deler sin historie om spiseforstyrrelse i en ny utgave av magasinet KK, som både er på trykk i bladet og på nettutgaven.

Hun forteller at hun begynte å slanke seg som 15-åring - og at det i starten ikke føltes særlig alvorlig.

Men den nye, sunne livsstilen min skulle ikke bli en liten «sommeraktivitet». Den skulle føre til tre år i mørke. Den skulle ikke bare få meg til å rase ned i vekt, men også få psyken min til å tro at jeg bare ble tjukkere, selv om jeg veide 36 kilo. Den skulle få neglene mine til å gå i stykker, musklene til å tæres bort, hodepinen til å herje konstant, kroppsbehåringen til å øke og mensen til å forsvinne. 

 

Vendepunktet

Kampen imot spiseforstyrrelser ble hardere og tøffere noen kunne ha forestilt seg, og Elin selv ble på et tidspunkt klar over at hun var i ferd med å nærme seg grensen mellom liv og død. Men uten profesjonell hjelp var det ingen mulighet for å finne løsningene som skulle til for at hun kunne bli bedre.

Etter tre års kamp ble jeg frisk. Takket være mye kjærlighet og profesjonell, psykologisk hjelp fra BUP, skriver Elin Liljero.

Elins far forteller:

Vendepunktet var da vi skjønte at vi måtte lytte til og snakke med Elin på en ny måte. Gi henne oppmerksomhet. Hun hadde behov for samtale, bekreftelse og berøring.

 

Få hjelp for spiseforstyrrelser

KK nevner følgende steder som aktuelle for å gi hjelp ved spiseforstyrrelser:

  • Spiseforstyrrelsesklinikken, tlf. 67 58 00 01, spiseforstyrrelsesklinikken.no
  • Capio Anoreksi Senter, tlf. 69 36 19 00, capioanoreksisenter.no
  • IKS (Interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelse), tlf. 22 94 00 10, iks.no
  • ROS–Rådgivning om spiseforstyrrelser, tlf. 948 17 818, nettros.no

 

Kilder:

 

Les mer om spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser

- Sykdommen har isolert meg

Tina har siden barndommen av vært opptatt av kropp, mat og vekt. Hun var i ungdomstiden…