Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Migrenepasienter kan legge bort migrenedagbøkene og ta fram smarttelefonen for å holde oversikt over anfallene. For legen blir appen et viktig verktøy for å stille inn riktig medisin. Hodepine-appen kan blant annet hjelpe legen å avdekke om hodepinen skyldes overforbruk av medikamenter.

Dette skriver Gemini.no. 

Vanskelig å få inn god nok informasjon uten en slik app

Som postdoktor ved NTNU og lege ved St. Olavs Hospital forsker Tronvik på hodepine i tillegg til at han behandler hodepinepasienter i klinikken. Erling Tronvik og hans kolleger fikk ideen til appen, da de opplevde at det var vanskelig å finne et godt egnet verktøy for å kartlegge sykdomsbildet hos hodepinepasienter over tid.

- Frem til nå har vi brukt migrenedagbøker i papir, men erfaringen vår er at dette blir for tungvint for mange pasienter. Man har ikke alltid boken for hånden og derfor er det lett å glemme å registrere anfallene. Mobilen har man derimot med seg hele tiden, og det krever bare et par tastetrykk, sier Tronvik til Gemini.no.

Appen sammenstiller dessuten dataene som blir registrert og gir en grafisk fremstilling av hvordan hodepinen endrer seg over tid.

 

Prøv hodepinedagboken

Ønsker du å prøve hodepinedagboken? 

hodepine icon

 

 

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no