Finn psykisk hjelp der du bor

Gå til samlesiden for din kommune
 

Du søker nå i kategorien:

Psykiske problemer

Bli kvitt sosial angst. Nettbasert kurs

Private tilbud

Detaljer

ID: 5016
#: 2406
Publisert til: 2026-12-31 18:34:00
I kategorier: Psykiske problemer

Beskrivelse

Et selvhjelpskurs hvor kursholder Christian Bang vil gi deg teori og oppgaver for hvordan du kan bli kvitt sosial angst. Her skal dere sammen jobbe med å gradvis redusere angsten du opplever i sosiale situasjoner.

 

Om sosial angst

Sosial angst, også kalt sosial fobi, er en angstlidelse som kjennetegnes av intens frykt i sosiale situasjoner. Dette forårsaker betydelig ubehag og nedsatt evne til å fungere i deler av dagliglivet. Sterk sosial angst oppleves ubehagelig og hvilke sosiale situasjoner som gir angst kan variere fra person til person.

 

Et selvhjelpskurs

Dette kurset er et selvhjelpskurs hvor kursholder Christian Bang vil gi deg teori og oppgaver for hvordan du kan bli kvitt sosial angst. I løpet av kurset vil dere kartlegge sosiale angstsituasjoner som gir angst på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er minst angst og 10 er mest. Ved å oppsøke situasjoner som gir 1 angst er det lettere å akseptere angsten enn situasjoner som gir 10 angst. Da framprovoserer vi angsten kontrollert og unngår dermed angst for angsten (metaangst). Hvis vi tenker oss dette som en pyramide, er ideen at vi eksponerer angsten til 1 blir 0. Når vi senere skal gå til 2 angst er ikke den lenger 2, men 1. Slik kollapser pyramiden, helt til 10 er 0.

I tillegg bruker vi noe som heter utoverfokus eller distraksjon for å distrahere hjernen vekk fra fokuset på angsten. Ideen er at jo mer vi får hjernen til å bli oppmerksom på andre ting enn angsten og symptomene, jo mindre metal kapasitet har hjernen til å prosessere angsten. Alt dette gir tilsammen en effektiv behandling.

 

Om Christian Bang

Christian Bang er utdannet i profesjonstudiet i kognitiv atferdsterapi ved Nasjonalt institutt for kognitiv terapi med spesialisering innen angst og depresjonslidelser. Han er medlem av Norsk Forening for Kognitiv Terapi (NFKT) og er offentlig sertifisert kursholder i mestring av depresjon (KiD). Han er også utdannet innen psykologi fra Universitetet i Oslo, Cand philol fra Universitetet i Oslo og praktisk pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Agder. Christian Bang har lang erfaring innen kognitiv terapi og pedagogisk arbeide. Han driver i dag egen praksis som kognitv atferdsterapeut med virkeområde i det sentrale østlandsområdet. 

 

Affiliateannonse

Detaljer

Type vanske Angst
Type hjelp Nettbaserte tilbud
Psykolog / psykiater Nettbaserte tilbud
Type arrangør Private tilbud


mangler noe