Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10068 abonnenter

Gratis kurs om traumer og traumers innvirkning på hjernen. Dyrøy

Detaljer

ID: 5964
Antall ganger lest: 310
Oppføringen utgår: 2018-02-02 23:58:00

Relaterte hjelpetilbud / kurs

NB: Kartbeskrivelsen kan være misvisende (!). Kontakt arrangøren for oppdatert informasjon.
Gratis kurs om traumer og traumers innvirkning på hjernen. Dyrøy

Beskrivelse

Anita H. Neslin er utdannet psykologspesialist med spesialisering innenfor klinisk voksenpsykologi. Hun har de siste 7 årene i tillegg videreutdannet seg innenfor traumefeltet, -til traumespesialist. Hun jobber til daglig ved Viken senter for psykiatri og sjelesorg i Bardu, ved traumeteamet. Hun deler også av sin tid til veiledning og opplæring av ulike fagkollegaer i både kommune - og spesialisthelsetjenesten. Hun har tilegnet seg mange psykoterapeutiske behandlingsmetoder med dokumentert effekt. Hun er opptatt av at kunnskap om traumeforståelse må bli kjent innenfor de ulike arenaer hvor barn/unge og voksne ferdes og der vi som hjelpere på ulike nivå skal bistå, da kunnskapen har en forebyggende effekt.

Psykologiske traumer skader på en helt bestemt måte, og kalles traumer når de utløser en sterk overlevelsesreaksjon i nervesystemet vårt, nærmere bestemt i stress-respons systemet. Under slike omstendigheter utvikles ikke «læringshjernen» hos disse barna (utforskning, nysgjerrighet), men «overlevelseshjernen» med (beskyttelse, vaktsomhet).

Det handler om at vi som hjelpere enten vi er foreldre, besteforeldre, lærer, barnehageansatt, ansatt i barnevern, helsepersonell, andre fagpersoner, politikere mm forstår hva en traumatisert hjerne trenger,- for at vi på nytt kan tilegne oss kunnskap. Utgangspunktet for innlæring hos alle blir dårlig hvis vi ikke føler oss trygge, enten dette er hjemme, på skolen eller i arbeidslivet.

Vil du høre og lære mer om dette er du velkommen til en miniforelesning med Neslin den 02.02.17 fra kl. 17:00.-19.30. i Nordavindshagen.

Velkommen!

Påmelding til Anette.jorgensen@dyroy.kommune.no innen 15.01.17
Arr: Tverrfaglig forum/ prosjekt samspill

Detaljer

Kurstemaer Barnehage / skole, Traumer / PTSD

Sted

Dyrøy, Troms
Nordavindshagen, DyrøyMeld ifra om feil i oppføringen

Les også