psykisk helse skolen fb size med stor tekstAnnonse

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11230 abonnenter

Familievernkontor i Norge

Detaljer

ID: 7044
Antall ganger lest: 358
Oppføringen utgår: 2037-11-18 23:32:00

Beskrivelse

Familievernet er en spesialtjeneste som gir tilbud om behandling og rådgivning til alle som opplever vansker, konflikter eller kriser i familien. Familievernet tar imot enkeltpersoner, par og familier.

Du er ikke alene om å søke hjelp fra familievernet. Årlig kommer rundt 110 000 personer til familievernet for å få bistand til parforholdet, mekling, foreldresamarbeid eller andre familieproblemer.

Familievernet driver også flere typer kurs, blant annet for ferske foreldre (Godt samliv), for foreldre med barn med nedsatt funksjonsevne (Hva med oss) og foreldrekurs for tidligere partnere (Fortsatt foreldre).Det finnes i tillegg samtalegrupper for barn etter foreldrenes brudd.

Familieverntjenesten har også tilbud knyttet til vold i familien.

Det er lovpålagt at familievernet skal finnes over hele landet, og tilby behandling, rågiving og mekling. Det fremgår av Lov om familievernkontorer.

På familievernkontorene møter du blant annet psykologer og sosionomer med videreutdanning i familieterapi. De ansatte i familievernet har taushetsplikt.

  • Familievernet krever ikke henvisning.
  • Tjenesten er gratis.

Det er fritt valg av familievernkontor. Det betyr at du kan velge å bruke et annet familievernkontor enn det som ligger nærmest hjemstedet ditt, for eksempel hvis et annet kontor har et spesielt tilbud du tenker passer for deg.

Les også