psykisk helse skolen fb size med stor tekstAnnonse

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11342 abonnenter

Incestsentre. For personer utsatt for incest og seksuelle overgrep (oversikt)

Detaljer

ID: 945
Antall ganger lest: 1117
Oppføringen utgår: 2035-10-20 15:18:00
Incestsentre. For personer utsatt for incest og seksuelle overgrep (oversikt)

Beskrivelse

Om du velger å ta kontakt med et Incestsenter kan du være anonym. Dette tilbudet er et lavterskeltilbud, og du trenger ikke henvisning fra noen for å ta kontakt.

Mange av de som jobber på et Incestsenter har selv vært seksuelt misbrukt i egen barndom, mens andre er pårørende til utsatte barn, Noen er i familie til utsatte, mens andre faller ikke inn under denne kategorien, men de har et stort ønske om å hjelp de som har vært seksuelt misbrukt.

De fleste sentrene jobber ut i fra prinsippet hjelp til selvhjelp, og de har forskjellige tilbud til deg som har vært utsatt for incest, eller er pårørende til utsatt.

I dag finnes til sammen 16 Incestsentre/ Støttesentre mot incest og seksuelle overgrep rundt om i landet. Incestsentrene tilbyr samtaler, støtte og veiledning til barn, ungdommer, kvinner og menn som er, eller har vært utsatt for, incest og seksuelle overgrep. Foreldre og pårørende til barn som utsatte for overgrep får også hjelp. Hvilke tilbud det enkelte senter gir, varierer fra senter til senter. De fleste tilbudene ved sentrene er gratis, og ansatte har taushetsplikt. Sentrene er et viktig supplement til primær- og spesialisthelsetjenesten.

Les også