psykisk helse skolen fb size med stor tekstAnnonse

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11342 abonnenter

Pårørende kompetanse

Detaljer

ID: 7098
Antall ganger lest: 333
Oppføringen utgår: 2027-08-24 22:35:00

Beskrivelse

Pårørende Kompetanse skal hjelpe pårørende til mennesker med psykisk sykdom eller rusproblemer å bli sett og hørt av hjelpeapparatet. Vi jobber nasjonalt.

Pårørende Kompetanse ble etablert i 2005 og skal støtte og utfylle det arbeidet som gjøres for pårørende til mennesker med psykisk sykdom eller rusproblemer.

Pårørende Kompetanse jobber med metoder og modeller for økt brukermedvirkning for pårørende. Vi formidler også de pårørendes kunnskap og erfaringer videre til ulike fagmiljøer.

Pårørende Kompetanse skal gi tilbud til pårørende på deres premisser. Det betyr at vi skal lytte til det pårørende har å si og videreformidledet vi lærer til helseforetak, fagmiljøer, offentlige myndigheter og til våre eiere. Vårt mål er at pårørende skal bli hørt før, under og etter behandling av deres nære.
Vi jobber også for at pårørende skal involveres når nye tiltak innen helsevern blir utviklet.

Arbeidet vårt med å hjelpe pårørende skjer hovedsakelig gjennom tiltakene Møteplass og Pårørendeguide. På Møteplass kommer fagfolk og pårørende sammen for å drøfte hva det vil si å være en pårørende. En Pårørendeguide er en frivillig, sertifisert hjelper som informerer og veileder pårørende gjennom hjelpeapparatet. Guidene er, eller har selv vært, pårørende.

Les også