psykisk helse skolen fb size med stor tekstAnnonse

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11342 abonnenter

Dialektisk atferdsterapi (DBT-team) for barn, ungdom og voksne i Norge

Detaljer

ID: 3639
Antall ganger lest: 1322
Oppføringen utgår: 2035-04-14 20:24:00

Beskrivelse

Klikk på denne lenken for å få mer informasjon:

 

Om oversikten over DBT-team

Det er DBT-team på flere klinikker i Norge. På denne siden finner du en oversikt over aktive DBT-team. Formålet med oversikten er at pasienter/pårørende og behandlere rundt omkring i Norge lettere skal få informasjon om hvor det er DBT-team og hvilke DBT-behandlingstilbud de tilbyr. For hvert DBT-team er det også lagt inn kontaktinformasjon.

For mer informasjon om kontaktinformasjon og hvem som kan delta på behandlingsopplegget, ber vi om dere besøker denne siden.

 

Hva er dialektisk atferdsterapi (DBT)?

DBT ble opprinnelig utviklet av den amerikanske professoren og psykologen Marsha M. Linehan, University of Washington, Seattle som en prinsippstyrt, delvis manualbasert behandlingsmetode for voksne kvinner med borderline personlighetsforstyrrelse og et mønster av gjentatt selvskadende atferd. Professor Marsha M. Linehan og hennes kollegaer fant gjennom empirisk forskning at standard kognitiv atferdsterapi (CBT) ikke måtte denne pasientgruppens behov i tilstrekkelig grad. De tilførte derfor flere behandlingsteknikker og utviklet en behandling (DBT) med markant bedre effekt på pasientgruppen.

 

Les også