hjelptilhjelp banner

 Foreldre, oppdragelse, samliv / 39412 visninger

Circle of security er en metode for å lære foreldre å bedre forstå barnets behov. Det viser seg nemlig at barn helt automatisk søker både trygghet i sine foreldre (bruker foreldre som trygg base), og har en naturlig trang til å utforske omgivelsene (dvs. beveger seg bort i fra den trygge basen). Imidlertid kan barn bevege seg raskt ifra å søke trygghet til å utforske, og dette kan av foreldre oppleves som "masete".

 

Det er derfor viktig å lære seg å forstå hvor barnet er i trygghetssirkelen, slik at man som forelder gir barnet den tryggheten og støtten som det har behov for. Her ser du en video med hva trygghetssirkelen dreier seg om, og hvor god hjelp denne kan være når man er usikker i foreldrerollen - og på hva barnet trenger.

 

Jo mer utrygg din egen barndom har vært, jo viktigere er det at du som forelder lærer å lese hvor barnet ditt er på trygghetssirkelen. Da kan du gi dine barn det som du selv føler at du manglet - en god og trygg tilknytning! Spør helsesøster eller andre i hjelpeapparatet om de kan gi deg veiledning: Det kommer du ikke til angre på.

Relaterte videoer